JADŁOSPIS

JADŁOSPIS 25.09-29.09.2023 r. PRZEDSZKOLE

PONIEDZIAŁEK[1046 kcal]

I śniadanie:

[299 kcal]

Chleb pełnoziarnisty(40g) [zawiera gluten],  z masłem(5g)[zawiera mleko], polędwica sopocka(25g), pomidorki koktajlowe(10g). Kawa mleczna(160g) [zawiera mleko, gluten]

II śniadanie:

[160 kcal]

Mus marchwiowo-malinowy(200g), andruty(20g) [zawiera gluten]

Obiad:

[457 kcal]

Zupa jarzynowa z kaszą bulgur(280g) [zawiera seler, gluten]. Makaron z serem i masełkiem(230g) [zawiera gluten, mleko]. Kompot wieloowocowy(150g).

Podwieczorek:

 [130 kcal]

Jogurt naturalny z miodem(150g) [zawiera mleko]

WTOREK [1056 kcal]

I śniadanie:

[302 kcal]

Płatki jęczmienne na mleku(150g) [zawiera gluten, mleko]. Chleb pszenno-żytni(30g) [zawiera gluten], masło(5g) [zawiera mleko], pasta mięsna(20g), papryka mix(10g). Herbatka wiśniowa(150g)

II śniadanie:

 [103 kcal]

Galaretka ze świeżymi owocami(160g)

Obiad:

[529 kcal]

Zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym(280g) [zawiera seler, gluten, jaja, mleko]. Ziemniaki z wody(100g), schab pieczony w sosie własnym(80g) [zawiera  gluten], sałata ze śmietaną(80g) [zawiera mleko].Kompot wieloowocowy(150g).

Podwieczorek:

[122 kcal]

Domowe ptasie mleczko(50g) [zawiera mleko]

ŚRODA[1021 kcal]

I śniadanie:

[281 kcal]

Weka pszenna(40g) [zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko], pasta rybna ze szczypiorkiem(25g) [zawiera rybę, mleko], rzodkiewka(10g). Kakao(160g) [zawiera mleko]

II śniadanie:

 [217  kcal]

Chleb pszenny(20g) [zawiera gluten],  z masłem(5g)[zawiera mleko], parówka z szynki(40g), ketchup(3g). Herbata z/c(150g)

Obiad:

  [405 kcal]

Zupa pomidorowa- paprykowa z ziemniakami(280g) [zawiera seler]. Ryż z warzywami i kurczakiem(250g) [zawiera mleko]. Kompot(200g).

Podwieczorek:

[118 kcal]

Sałatka owocowa(210g)

CZWARTEK[1006 kcal]

I śniadanie:

[277 kcal]

Zacierka na mleku(150g) [zawiera mleko, gluten]. Chleb graham(40g) [zawiera gluten],  masło(5g) [zawiera mleko], szynka gotowana(20g), ogórek kiszony(10g) [zawiera gorczycę]. Herbatka owocowa(150g)

II śniadanie:

 [139 kcal]

Kolorowy talerz warzyw /papryka, ogórek świeży, pomidorki koktajlowe/ z dipem ziołowym(100g) [zawiera mleko], chleb chrupki(20g) [zawiera gluten]

 

Obiad:

[457 kcal]

Żurek z ziemniakami i jajkiem(280g) [zawiera seler, gluten, jaja]. Kasza orkiszowa(80g) [zawiera gluten], roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie własnym(85g), surówka z marchwi i jabłka(80g). Kompot truskawkowy(150g).

Podwieczorek:

[133 kcal]

Domowa  straciatella(120g) [zawiera mleko],  Woda mineralna(150g). 

 

PIĄTEK [1038 kcal]

I śniadanie:

[295 kcal]

Chleb razowy(40g) [zawiera gluten],   z masłem(5g) [zawiera mleko],  pasta z awokado i jajek (20g) [zawiera jaja, gorczycę], Kawa zbożowa(150g) [zawiera mleko, gluten]

II śniadanie:

 [105 kcal]

Chleb pszenny(20g) [zawiera gluten], masło(3g) [zawiera mleko], serek waniliowy(15g) [zawiera mleko]. Herbatka malinowa(150g)

 

Obiad:

[464 kcal]

Krupnik(280g) [zawiera seler, gluten]. Ziemniaki(100g), ryba panierowana(85g) [zawiera gluten, jaja, rybę], surówka z kapusty włoskiej w sosie jogurtowym(80g) [zawiera mleko]. Kompot z owoców leśnych(150g)

Podwieczorek:

[174 kcal]

Banan(100g), krakersy(15g) [zawiera gluten]. Woda z sokiem i cytryną(150g)

 

 

JADŁOSPIS 25.09-29.09.2023 r. ŻŁOBEK

PONIEDZIAŁEK[725 kcal]

I śniadanie:

[208 kcal]

Weka(20g) [zawiera gluten] z masłem(3g) [zawiera mleko], polędwica sopocka(15g), pomidorki koktajlowe(10g). Kawa mleczna(130g) [zawiera mleko, gluten]

II śniadanie:

[42 kcal]

Mus marchwiowo-malinowy(150g)

Obiad:

[389 kcal]

Zupa jarzynowa z kaszą bulgur(230g) [zawiera seler, gluten]. Makaron z  białym serem(200g) [zawiera gluten, mleko]. Kompot wieloowocowy(150g).

Podwieczorek:

 [86 kcal]

Jogurt naturalny z miodem(100g) [zawiera mleko]

WTOREK [784 kcal]

I śniadanie:

[194 kcal]

Płatki jęczmienne na mleku(100g) [zawiera mleko, gluten]. Chleb pszenny(20g) [zawiera gluten], masło(3g)[zawiera mleko], pasta mięsna(15g), papryka kolorowa(10g). Herbata wiśniowa(150g)

II śniadanie:

 [71 kcal]

Galaretka ze świeżymi owocami(110g).Woda mineralna(100g).

Obiad:

[437 kcal]

Zupa brokułowa z groszkiem ptysiowym(230g) [zawiera seler, gluten, jaja, mleko]. Ziemniaki z wody(80g), schab pieczony w sosie własnym(70g), sałata ze śmietaną(50g) [zawiera mleko].Kompot wieloowocowy(150g).

Podwieczorek:

[82 kcal]

Domowe ptasie mleczko(40g) [zawiera mleko]

ŚRODA[726 kcal]

I śniadanie:

[236 kcal]

Weka(30g) [zawiera gluten] z masłem(3g) [zawiera mleko], pasta z sera białego ze szczypiorkiem(20g) [zawiera mleko], rzodkiewka(10g). Kakao(130g) [zawiera mleko]

II śniadanie:

 [85  kcal]

Chleb pszenny(20g) [zawiera gluten] z masłem(2g) [zawiera mleko], szynka drobiowa(15g), ogórek świeży(5g). Woda mineralna(150g)

Obiad:

  [321 kcal]

Zupa pomidorowa- paprykowa z ziemniakami(280g) [zawiera seler]. Ryż z warzywami i kurczakiem(190g). Kompot(150g).

Podwieczorek:

[84 kcal]

Sałatka owocowa(150g)

CZWARTEK[769 kcal]

I śniadanie:

[209 kcal]

Zacierka na mleku(110g) [zawiera mleko, gluten]. Chleb pszenny(25g) [zawiera gluten], masło(3g) [zawiera mleko], szynka gotowana(20g), ogórek kiszony(10g) [zawiera gorczycę]. Kawa zbożowa(130g) [zawiera mleko, gluten]

II śniadanie:  [82 kcal]

Weka(15g) [zawiera gluten], masło(2g) [zawiera mleko], bukiet warzyw gotowanych z jogurtem(80g) [zawiera mleko]. Woda mineralna(150g)

Obiad:

[378 kcal]

Żurek z ziemniakami i jajkiem(230g) [zawiera seler, gluten, jaja]. Kasza orkiszowa(60g) [zawiera gluten], roladki drobiowe ze szpinakiem w sosie własnym(70g), surówka z marchwi i jabłka(50g). Kompot truskawkowy(150g).

Podwieczorek: [100 kcal]

Domowa straciatella(90g) [zawiera mleko]. Woda mineralna(150g)

PIĄTEK [768 kcal]

I śniadanie: [221 kcal]

Weka(20g) [zawiera gluten]. z masłem(3g) [zawiera mleko],  pasta z awokado i jajka(20g) [zawiera jaja, gorczycę]. Kawa mleczna(130g) [zawiera mleko, gluten]

II śniadanie:  [79 kcal]

Chleb pszenny(15g) [zawiera gluten], masło(2g) [zawiera mleko], serek waniliowy(10g) [zawiera mleko]. Herbatka malinowa(150g)

Obiad:

[373 kcal]

Krupnik(230g) [zawiera seler, gluten]. Ziemniaki(80g), ryba pieczona(70g) [zawiera rybę], surówka z kapusty włoskiej w sosie jogurtowym(50g) [zawiera mleko]. Kompot z owoców leśnych(150g)

Podwieczorek: [95 kcal]

Banan(100g). Woda mineralna(150g)