JADŁOSPIS

JADŁOSPIS NA TEN TYDZIEŃ

23.10– 27.10.2017r.

 

PONIEDZIAŁEK

I śniadanie: Chleb razowy z masłem, kiełbasą żywiecką, pomidorem. Kakao.
II śniadanie: Banan, Pałki kukurydziane..
Obiad: Żurek z ziemniakami, jajkiem i kiełbasą. Spaghetti z mięsem i jarzynami. Marchewka. Kompot.
Podwieczorek: Brzoskwinia. Ciasteczka owsiane. Herbata. Woda mineralna.

 

WTOREK

I śniadanie: Kasza Kus kus z mlekiem. Chałka z masłem i miodem. Herbata.
II śniadanie: Jabłko. Herbatniki. woda mineralna.
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem. Ziemniaki, duszona pieczeń wieprzowa z cebulką, surówka z czerwonej kapusty, z jabłkiem, cebulą i oliwą. Kompot.
Podwieczorek: Kanaki z jakiem, rzodkiewką i szczypiorkiem  Woda mineralna.

ŚRODA

I śniadanie: Kanapki z szynką, rzodkiewką. Kakao.
II śniadanie: Chleb żytni z masłem, pasztetem pieczonym i pomidorem. Herbata z cytryną.
Obiad: Zupa gulaszowa. Pierogi ruskie. Jabłko. Kompot.
Podwieczorek: Jogurt z owocami. Woda mineralna.

 

CZWARTEK

I śniadanie: Płatki jęczmienne na mleku. Weka z masłem, mielonką tyrolską i pomidorem. Herbata.
II śniadanie: Talerz owoców. Woda mineralna.
Obiad: Zupa z soczewicy z grzankami. Ziemniaki, pieczeń rzymska bez jajka, surówka z marchewki i selera. Kompot.
Podwieczorek: Koperta z jabłkiem. Woda mineralna

 

PIĄTEK

I śniadanie: Chleb słonecznikowy z masłem, pastą z sera białego, szczypiorkiem i rzodkiewką. Kakao.
II śniadanie: Sałatka owocowa. Woda mineralna.
Obiad: Krupnik z jarzynami bez zabielania. Ziemniaki, ryba panierowana, surówka wielowarzywna. Kompot.
Podwieczorek: Banan, pałki kukurydziane, kanapki, Woda mineralna.