
JADŁOSPIS 25.01. – 29.01.2021 r.
PONIEDZIAŁEK [1023 kcal]
I śniadanie: [311 kcal] |
Kluski lane na mleku [zawiera mleko, gluten, jaja]. Chleb pszenno-żytni(30g)[zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko], pasztet wieprzowy(20g), ogórek kiszony(15g) [zawiera gorczycę]. Herbata, [zawiera mleko]. |
II śniadanie: [71 kcal] |
Mandarynka (80g), biszkopty(20g)[zawiera gluten, jaja], woda mineralna(150g). |
Obiad: [520 kcal]
|
Zupa pomidorowa z ryżem(280g)[seler]. Ziemniaki(100g)[zawiera mleko], filet drobiowy panierowany(80g)[zawiera jaja, gluten], surówka colesław(80g) [zawiera gorczycę, jaja]. Kompot(200g). |
Podwieczorek: [120 kcal] |
Jogurt owocowy (200g) [zawiera mleko] |
WTOREK [1037 kcal]
I śniadanie: [297 kcal] |
Chleb wieloziarnisty(40g) [zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko]. Szynka gotowana(20g), Papryka(20g). Herbata owocowa, Kakao(150g) [zawiera mleko]. |
II śniadanie: [191 kcal] |
Parówki z szynki na gorąco(30g), chleb pszenny(20g) [zawiera gluten], masło(5g) [zawiera mleko]. |
Obiad: [455 kcal] |
Zupy z dyni z jarzynami (280g) [zawiera seler]. Ryż zapiekany z jabłkiem i koktajlem(280g) [zawiera mleko], kompot(200g). |
Podwieczorek: [95 kcal] |
Banan(100g). Woda mineralna(150g). |
ŚRODA [1081 kcal]
I śniadanie: [274 kcal] |
Płatki owsiane na mleku(150g) [zawiera mleko, gluten]. Chałka(25g)[zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko]. Miód(5g). Herbata z cytryną(150g). |
II śniadanie: [141 kcal] |
Kisiel owocowy(120g), jabłko(30g) |
Obiad: [502 kcal] |
Barszcz czerwony z jajkiem, zabielany(280g) [zawiera seler, jaja, mleko]. Ryba panierowana(120g)[zawiera gluten, jaja, rybę], ziemniaki(100g)[zawiera mleko], surówka z kiszonej kapusty z marchewką, jabłkiem i oliwą (80g). Kompot(200g). |
Podwieczorek: [164 kcal] |
Drożdżówka z budyniem(70g) [zawiera gluten, jaja, mleko]. Woda mineralna(150g) |
CZWARTEK [1011 kcal]
I śniadanie: [247 kcal] |
Weka(40g) [zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko]. Wędlina drobiowa(20g), pomidor(15g).Herbata owocowo-ziołowa, Kawa zbożowa(150g) [zawiera gluten, mleko]. |
II śniadanie: [159 kcal] |
Serek homogenizowany waniliowy(100g) [zawiera mleko] |
Obiad: [525 kcal] |
Zupa kalafiorowa z ryżem(280g) [zawiera seler]. Makaron w sosie z warzywami(300g) [zawiera gluten, mleko]. Kompot(200g) |
Podwieczorek: [79 kcal] |
Pomarańcza(100g) Andruty(10g) [zawiera gluten] |
PIĄTEK [1005 kcal]
I śniadanie: [301 kcal] |
Chleb pszenno-żytni(40g) [zawiera gluten] z masłem(5g)[zawiera mleko], pasta z ryby(25g) [zawiera rybę, jaja], rzodkiewka(15g), szczypiorek(3g). Kakao(150g)[zawiera mleko] |
II śniadanie: [94 kcal] |
Mus jabłkowo-bananowy(150g). Woda mineralna(150g). |
Obiad: [484 kcal] |
Zupa grysikowa z ziemniakami (280g)[zawiera seler]. Pierogi ruskie(160g) [zawiera gluten, jaja, mleko]. Jabłko(30g). Kompot (200g). |
Podwieczorek: [126 kcal] |
Jogurt owocowy(200g) [zawiera mleko] |