JADŁOSPIS

JADŁOSPIS 22.04 -25.04.2025 r. PRZEDSZKOLE

WTOREK [1075 kcal]

I śniadanie:

[311 kcal]

Chleb graham(40g) [zawiera gluten] z  masłem(5g) [zawiera mleko], szynka gotowana(25g), papryka żółta(10g). Kawa zbożowa(150g) [zawiera mleko, gluten]

II śniadanie:

 [104 kcal]

Blanszowany brokuł z delikatnym sosem czosnkowym(100g) [zawiera mleko]

Obiad:

  [524 kcal]

Krupnik(280g) [zawiera seler, gluten]. Makaron z serem i masełkiem(220g) [zawiera gluten, mleko]. Kompot(200g)

Podwieczorek:

[136 kcal]

Mix owoców(200g). Napój mięta-jabłko(100g)

 

ŚRODA[1045 kcal]

I śniadanie:

[271 kcal]

Płatki ryżowe na mleku(150g) [zawiera mleko]. Chleb razowy(40g) [zawiera gluten],  z masłem(5g) [zawiera mleko], serek na słodko(25g) [zawiera mleko], Herbata z cytryną i miodem(150g)

II śniadanie:

 [121 kcal]

Kolorowy talerz warzyw z dipem ziołowym(100g) [zawiera mleko], chleb chrupki(15g) [zawiera gluten]

 

Obiad:

[479 kcal]

Zupa cukiniowa z groszkiem ptysiowym(280g) [zawiera seler, gluten, mleko, jaja]. Ziemniaki(80g), klopsiki wieprzowe w sosie cebulowym(90g) [zawiera jaja, gluten, mleko], coleslaw(70g) [zawiera gorczycę, jaja]. Kompot wiśniowy(150g).

Podwieczorek:

[174 kcal]

Pasztecik z ciasta francuskiego z nadzieniem mięsnym(45g) [zawiera gluten, jaja, mleko]. Sok pomarańczowy(100g)

 

CZWARTEK [1100 kcal]

I śniadanie:

[292 kcal]

Zacierka na mleku(130g) [zawiera mleko. gluten, jaja]. Weka(40g) [zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko],  polędwica sopocka(15g), sałatka jarzynowa(35g) [zawiera jaja, gorczycę]. Herbata ziołowo- owocowa(150g)

II śniadanie:

 [215 kcal]

Domowe oreo(45g) [zawiera gluten, jaja, mleko]

Obiad:

 [539 kcal]

Barszcz biały z kiełbaską i jajkiem(280g) [zawiera seler, gluten, jaja].  Potrawka z kurczaka z ryżem i kukurydzą(190g) [zawiera gluten]. Kompot(150g)

 

Podwieczorek:

[54 kcal]

Gruszka(100g)

PIĄTEK [1030 kcal]

I śniadanie:

[317 kcal]

Chleb pszenno-żytni(40g) [zawiera gluten], masło(5g) [zawiera mleko], ser żółty dziurawiec(20g) [zawiera mleko], rzodkiewka(10g). Kawa zbożowa(150g) [zawiera mleko, gluten]

II śniadanie:

 [92 kcal]

Jabłko(200g)

Obiad:

[447 kcal]

Zupa jarzynowa z makaronem(280g) [zawiera seler, gluten]. Ziemniaki puree(100g), ryba panierowana(90g) [zawiera rybę, gluten, jaja], surówka z kapusty kiszonej z cebulką, marchewką i oliwą(80g). Kompot(150g)

Podwieczorek:

[174 kcal]

Muffinka czekoladowa(60g) [zawiera gluten, jaja, mleko]. Woda mineralna(150g).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JADŁOSPIS 22.04-25.04.2025 r. ŻŁOBEK

WTOREK [721 kcal]

I śniadanie:

[229 kcal]

Chleb pszenny(30g) [zawiera gluten] z masłem(3g) [zawiera mleko], szynka gotowana(15g), papryka żółta(10g). Kawa zbożowa(120g) [zawiera mleko, gluten]

II śniadanie:

 [83 kcal]

Blanszowany brokuł z masłem(100g) [zawiera mleko]

Obiad:

  [325 kcal]

Krupnik(230g) [zawiera seler, gluten]. Makaron z serem i masełkiem(150g) [zawiera gluten, mleko]. Kompot(150g).

Podwieczorek:

[84 kcal]

Mix owoców(150g)

ŚRODA [755 kcal]

I śniadanie:

[182 kcal]

Płatki ryżowe na mleku(100g) [zawiera mleko]. Weka(25g) [zawiera gluten] z masłem(3g) [zawiera mleko], serek biały na słodko(20g) [zawiera mleko]. Herbatka z cytryną i miodem(150g)

II śniadanie:

 [95 kcal]

Weka(20g) [zawiera gluten], masło(2g) [zawiera mleko], bukiet warzyw gotowanych z jogurtem(80g) [zawiera mleko]. Woda mineralna(100g)

 

Obiad:

[354 kcal]

Zupa cukiniowa z grzankami(230g) [zawiera seler, gluten, mleko]. Ziemniaki puree(80g), klopsiki wieprzowe w sosie koperkowym(65g) [zawiera jaja, gluten, mleko], surówka wielowarzywna(50g). Kompot wiśniowy(150g).

Podwieczorek:

[124 kcal]

Chałka(2g) [zawiera gluten], masło(2g) [zawiera mleko], Sok pomarańczowy(100g)

CZWARTEK [717 kcal]

I śniadanie:

[184 kcal]

Zacierka na mleku(100g) [zawiera gluten, mleko] Weka(15g) [zawiera gluten] z masłem(3g)[zawiera mleko] , polędwica sopocka(10g), sałatka jarzynowa(20g) [zawiera jaja, gorczycę]. Herbata ziołowo- owocowa(150g)

II śniadanie:

 [120 kcal]

Domowe monte(100g) [zawiera mleko]

Obiad:

  [359 kcal]

Barszcz biały z kiełbaską i jajkiem(230g) [zawiera seler, gluten, jaja].  Potrawka z kurczaka z ryżem i kukurydzą(140g) [zawiera gluten]. Kompot(150g)

Podwieczorek:

[54 kcal]

Gruszka(100g)

PIĄTEK [726 kcal]

I śniadanie:

[225  kcal]

Chleb pszenny(30g) [zawiera gluten], masło(3g) [zawiera mleko], ser żółty dziurawiec(15g) [zawiera mleko], rzodkiewka(10g). Kawa zbożowa(120g) [zawiera mleko, gluten]

II śniadanie:

 [46 kcal]

Jabłko(100g)

Obiad:

[339 kcal]

Zupa jarzynowa z makronem(230g) [zawiera seler, mleko, gluten]. Ziemniaki puree(80g), ryba pieczona(70g) [zawiera rybę], surówka z marchewki(60g). Kompot(150g).

Podwieczorek:

[116 kcal]

Muffinka czekoladowa(40g) [zawiera gluten, jaja, mleko]. Woda mineralna(150g)