JADŁOSPIS

JADŁOSPIS 20.01-24.01.2025 r. PRZEDSZKOLE

PONIEDZIAŁEK [1071 kcal]

I śniadanie:

[325 kcal]

Chleb słonecznikowy(20g) [zawiera gluten]/chleb pszenny(20g) [zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko], kięłbasa krakowska(20g), ogórek kiszony(10g) [zawiera gorczycę]. Kawa zbożowa(160g) [zawiera mleko, gluten]

II śniadanie:

 [133 kcal]

Weka(30g) [zawiera gluten], masło(3g) [zawiera mleko], serek ziarnisty(20g) [zawiera mleko], rzodkiew biała(10g). Herbatka rumiankowo-malinowa(150g)

Obiad:

  [448 kcal]

Zupa krem z białych jarzyn z ciecierzycą(300g) [zawiera seler, mleko]. Ryż zapiekany z jabłkiem i brzoskwinią z sosem jogurtowym(270g) [zawiera mleko]. Kompot(200g)

Podwieczorek:

[165 kcal]

Banan(100g), pałeczki kukurydziane(20g). Woda mineralna(150g)

WTOREK [1063 kcal]

I śniadanie:

[289 kcal]

Płatki żytnie na mleku(150g) [zawiera mleko, gluten]. Chleb razowy(15g) [zawiera gluten]/ chleb pszenny(15g) [zawiera gluten], z masłem(5g) [zawiera mleko], pasztet drobiowy(20g), papryka zielona(10g). Herbatka malinowa(150g)

II śniadanie:

 [112 kcal]

Talerz owoców(200g)

Obiad:

  [485 kcal]

Rosołek z grysikiem(280g) [zawiera seler, gluten]. Ziemniaki puree(100g), kotlet drobiowy gordon blue(90g) [zawiera jaja, gluten, mleko], sałata ze śmietaną(80g) [zawiera mleko].  Kompot wieloowocowy(150g).

Podwieczorek:

[177 kcal]

Pancake z cukrem pudrem(55g) [zawiera gluten, jaja, mleko]. Delikatny napar z melisy(150g)

ŚRODA[1065 kcal]

I śniadanie:

[267 kcal]

Chleb graham(20g) [zawiera gluten]/ chleb pszenno-żytni(20g) [zawiera gluten], masło(5g) [zawiera mleko], szynka drobiowa(20g), rzodkiewka(10g). Kakao(160g) [zawiera mleko]

II śniadanie:

 [117 kcal]

Jogurt z kawałkami owoców(150g) [zawiera mleko]

 

Obiad:

[561 kcal]

Zupa ogórkowa z ziemniaczkami(280g) [zawiera seler, mleko, gorczycę]. Spaghetti bolegnese(180g) [zawiera gluten], Kompot wieloowocowy(200g)

Podwieczorek:

[120 kcal]

Jabłko(150g), podpłomyki(20g) [zawiera gluten]

CZWARTEK [1013 kcal]

I śniadanie:

[279  kcal]

Płatki kukurydziane na mleku(150g) [zawiera mleko]. Chleb wieloziarnisty(15g) [zawiera gluten]/ chleb pszenno-żytni(15g) [zawiera gluten],  z masłem(5g) [zawiera mleko], ser żółty królewski(15g) [zawiera mleko], ogórek świeży(10g). Herbata owocowa(150g)

II śniadanie:

 [185 kcal]

Kisiel owocowy(150g), ciastka zbożowe(10g) [zawiera gluten]

Obiad:

[467 kcal]

Zupa pomidorowa z kluseczkami(280g) [zawiera seler, gluten, mleko]. Kasza orkiszowa(80g) [zawiera gluten], pulpeciki wieprzowe w sosie koperkowym(100g) [zawiera jaja, gluten, mleko],, surówka z buraczka, jabłka i oliwą(70g). Kompot(150g).

Podwieczorek:

[82 kcal]

Kolorowy talerz warzyw z dipem ziołowym na jogurcie(120g) [zawiera mleko]

PIĄTEK [1022 kcal]

I śniadanie:

[285  kcal]

Chleb razowy(20g) [zawiera gluten]/ weka(20g) [zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko], szynka wieprzowa(15g). Kawa zbożowa(150g) [zawiera mleko, gluten]

II śniadanie:

 [100  kcal]

Mandarynka(100g), paluchy z sezamem(20g) [zawiera gluten, sezam]

Obiad:

[492 kcal]

Barszcz czerwony zabielany z jajkiem(280g) [zawiera seler, jaja, mleko]. Ziemniaki puree(100g), ryba panierowana(90g) [zawiera gluten, jaja, rybę], surówka z kapusty kiszonej z marchewką, cebulką, jabłkiem i oliwą(80g). Kompot(200g)

Podwieczorek:

[145 kcal]

Drożdżówka z serem(50g) [zawiera gluten, jaja, mleko]. Woda mineralna(150g)

 

JADŁOSPIS 20.01-24.01.2025 r. ŻŁOBEK

PONIEDZIAŁEK [809 kcal]

I śniadanie:

[266 kcal]

Chleb pszenny(35g) [zawiera gluten], z masłem(3g) [zawiera mleko],  kięłbasa krakowska(15g), ogórek kiszony(10g) [zawiera gorczycę]. Kawa zbożowa(120g) [zawiera mleko, gluten]

II śniadanie:

 [112 kcal]

Weka(25g) [zawiera gluten], masło(2g) [zawiera mleko], serek ziarnisty(20g) [zawiera mleko], rzodkiew biała(5g). Herbatka rumiankowo- malinowa(150g)

Obiad:

  [364 kcal]

Zupa z białych jarzyn z grzankami(230g) [zawiera seler, gluten, mleko]. Ryż zapiekany z jabłkiem i brzoskwinią z sosem jogurtowym(200g) [zawiera mleko]. Kompot(150g)

 

Podwieczorek:

[67 kcal]

Banan(70g)

WTOREK [767 kcal]

I śniadanie:

[238 kcal]

Płatki jęczmienne na mleku(110g) [zawiera mleko, gluten]. Weka (20g) [zawiera gluten] z masłem(3g) [zawiera mleko], pasztet drobiowy(15g), papryka zielona(10g). Herbatka malinowa(150g)

II śniadanie:

 [84 kcal]

Talerz owoców(150g)

Obiad:

  [347 kcal]

Rosołek z grysikiem(250g) [zawiera seler, gluten]. Ziemniaki puree(80g), potrawka z kurczaka(90g) [zawiera gluten], surówka wielowarzywna(50g). Kompot jabłkowy(150g).

Podwieczorek:

[98 kcal]

Chałka(25g) [zawiera gluten], masło(2g) [zawiera mleko]. Delikatny napar z melisy(150g)

ŚRODA[732 kcal]

I śniadanie:

[215 kcal]

Chleb pszenny(35g) [zawiera gluten], masło(3g) [zawiera mleko], szynka drobiowa(15g), rzodkiewka(10g). Kakao(120g) [zawiera mleko]

II śniadanie:

 [71  kcal]

Jogurt z kawałkami owoców(120g) [zawiera mleko]

 

Obiad:

[400 kcal]

Zupa ogórkowa z ziemniakami(230g)[zawiera seler, gorczycę]. Spaghetti bolegnese (120g) [zawiera gluten]. Kompot wieloowocowy(150g).

Podwieczorek:

[46 kcal]

Jabłko(100g)

CZWARTEK [749 kcal]

I śniadanie:

[203 kcal]

Płatki kukurydziane na mleku(100g) [zawiera mleko]. Weka(15g) [zawiera gluten] z masłem(3g) [zawiera mleko], ser żółty królewski(15g) [zawiera mleko], ogórek świeży(10g). Herbata owocowa(150g)

II śniadanie:

 [96 kcal]

Kisiel owocowy(100g)

Obiad:

[360 kcal]

Zupa pomidorowa z kluseczkami(230g) [zawiera seler, gluten, mleko]. Kasza jęczmienna(60g) [zawiera gluten], pulpeciki wieprzowe w sosie koperkowym(70g) [zawiera gluten, jaja, mleko], surówka z buraczka, jabłka i oliwą(50g). Kompot(150g)

Podwieczorek:

[90 kcal]

Chleb pszenny(20g) [zawiera gluten], masło(2g) [zawiera mleko], bukiet warzyw gotowanych z jogurtem(80g) [zawiera mleko]. Woda mineralna(100g)

PIĄTEK [773 kcal]

I śniadanie:

[243 kcal]

Chleb pszenny(35g) [zawiera gluten] z masłem(3g) [zawiera mleko], szyneczka wieprzowa(15g). Kawa zbożowa(120g) [zawiera mleko, gluten]

II śniadanie:

 [42 kcal]

Mandarynka(100g)

Obiad:

[372 kcal]

Barszcz czerwony zabielany z jajkiem(230g) [zawiera seler, gluten, mleko, jaja]. Ziemniaki puree(80g), ryba pieczona(80g) [zawiera rybę], surówka z marchewki(50g). Kompot z owoców leśnych(150g).

Podwieczorek:

[116 kcal]

Drożdżówka z serem(40g) [zawiera gluten, mleko, jaja]. Woda mineralna(150g)