JADŁOSPIS

JADŁOSPIS 15.09-19.09.2025 r. PRZEDSZKOLE

PONIEDZIAŁEK [1010 kcal]

I śniadanie:

[297 kcal]

Płatki owsiane na mleku z jabłkiem i cynamonem(150g) [zawiera mleko, gluten]. Chleb wieloziarnisty(40g) [zawiera gluten],  masło(5g) [zawiera mleko], pasta rybna z makreli z koperkiem(25g) [zawiera rybę, jaja], ogórek świeży(10g). Herbatka z cytryną(150g)

II śniadanie:

[146 kcal]

Budyń waniliowy(150g) [zawiera mleko]

Obiad:

[485 kcal]

 

Zupa grysikowa na rosole(280g) [zawiera seler, gluten]. Ziemniaki puree(100g), schab pieczony w sosie cebulowym(100g) [zawiera  gluten, mleko], kapustka gotowana(70g) [zawiera mleko, gluten]. Kompot(150g)

Podwieczorek:

[82 kcal]

Mix owoców (truskawki/borówki) (200g)

 

WTOREK [1038 kcal]

I śniadanie:

[350 kcal]

Chleb graham(30g) [zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko], parówka z szynki(40g), ketchup(5g), pomidorki koktajlowe(10g). Kakao(150g) [zawiera mleko]

 

II śniadanie:

 [108 kcal]

Arbuz(100g), wafitki(20g) [zawiera gluten]

Obiad:

  [496 kcal]

Kem z zielonego groszku z ziemniakami(280g) [zawiera seler, mleko].  Naleśniki z serem(120g) [zawiera gluten, mleko, jaja]. Kompot wieloowocowy(150g)

[Podwieczorek:

[84 kcal]

Domowy kubuś(150g) /marchew, jabłko, banan/

ŚRODA[1078 kcal]

I śniadanie

[312 kcal]

Płatki jęczmienne na mleku(150g) [zawiera mleko, gluten]. Sztangielka(40g) [zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko], dżem owocowy niskosłodzony(15g). Herbatka malinowa(150g)

II śniadanie:

 [143 kcal]

Banan(150g)

Obiad:

[506 kcal]

Zupa pomidorowa z muszelkami(280g) [zawiera seler, gluten, mleko]. Ziemniaki(100g), pałeczki drobiowe duszone(130g), surówka z buraczka z papryką i oliwą(70g). Kompot(150g)

Podwieczorek:

[117 kcal]

Jogurt naturalny z owocami(200g) [zawiera mleko]

CZWARTEK [1018 kcal]

I śniadanie:

[313 kcal]

Chleb słonecznikowy(40g) [zawiera gluten] z masłem(5g) [zawiera mleko], szynka wiejska(20g), papryka czerwona(10g). Kawa zbożowa(150g) [zawiera mleko, gluten]

II śniadanie:

[118 kcal]

Sałatka owocowa(210g)

Obiad:

[441 kcal]

Zupa z soczewicy z ziemniaczkami(280g) [zawiera seler, mleko]. Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym(250g) [zawiera mleko, gluten], ogórek kiszony(50g) [zawiera gorczycę]. Kompot wieloowocowy(200g)

Podwieczorek:

[146 kcal]

Panna cotta(150g) [zawiera mleko]

I śniadanie:

[335 kcal]

Płatki kukurydziane na mleku(150g) [zawiera mleko]. Chleb razowy(40g) [zawiera gluten],  masło(5g)[zawiera mleko], ser żółty gouda(25g) [zawiera mleko], pomidor(10g).. Herbata malinowa(150g).

II śniadanie:

 [155 kcal]

Kolorowy talerz warzyw z dipem ziołowym(100g) [zawiera mleko], krakersy(20g) [zawiera gluten].

Obiad:

[441 kcal]

Zupa dyniowa z ziemniakami(280g) [zawiera seler, mleko]. Kasza bulgur(80g) [zawiera gluten], gulasz wieprzowy(120g) [zawiera gluten],  surówka z selera(80g) [zawiera seler]. Kompot z owoców leśnych(200g)

Podwieczorek:

[90 kcal]

Ciasto marchewkowe(60g) [zawiera gluten, jaja]. Woda mineralna(150g)

PIĄTEK [1021 kcal]

JADŁOSPIS 15.09– 19.09.2025 r. ŻŁOBEK

PONIEDZIAŁEK[753 kcal]

I śniadanie:

[243 kcal]

Płatki jęczmienne na mleku z jabłkiem i cynamonem(110g) [zawiera mleko, gluten]. Weka(30g) [zawiera gluten], masło(3g) [zawiera mleko], jajko na twardo(40g) [zawiera jaja],  ogórek świeży(10g). Herbatka z cytryną(150g)

II śniadanie:

[97 kcal]

Budyń waniliowy(100g) [zawiera mleko]

Obiad:

[351 kcal]

 

Zupa grysikowa na rosole(230g) [zawiera seler, gluten]. Ziemniaki puree(80g), schab pieczony w sosie koperkowym(80g) [zawiera mleko, gluten], bukiet jarzyn gotowany(50g). Kompot(150g).

Podwieczorek:

[62 kcal]

Mix owoców (truskawki/borówki) (150g)

WTOREK [705 kcal]

I śniadanie:

[222 kcal]

Chleb pszenny(30g) [zawiera gluten] z masłem(3g) [zawiera mleko], szynka wieprzowa(15g), pomidorki koktajlowe(10g). Kakao(120g) [zawiera mleko]

II śniadanie:

 [36 kcal]

Arbuz(100g)

Obiad:

  [380 kcal]

Zupa ziemniaczana(230g) [zawiera seler, mleko].  Makaron z serem i masełkiem(150g) [zawiera gluten, mleko], jabłko(50g). Kompot wieloowocowy(150g).

Podwieczorek:

[67 kcal]

Domowy kubuś(120g) /marchew, jabłko, banan/

ŚRODA[737 kcal]

I śniadanie:

[227 kcal]

Płatki jęczmienne na mleku(110g) [zawiera mleko, gluten].  Sztangielka(30g) [zawiera gluten] z masłem(3g) [zawiera mleko], dżem owocowy niskosłodzony(10g). Herbatka malinowa(150g)

II śniadanie:

 [67 kcal]

Banan(70g)

Obiad:

[372 kcal]

Zupa pomidorowa z muszelkami(230g) [zawiera seler, mleko, gluten]. Ziemniaki puree(80g), potrawka z kurczaka(100g) [zawiera gluten],  surówka z buraczka z papryką i oliwą(50g). Kompot(150g)

Podwieczorek:

[71 kcal]

Jogurt naturalny z owocami(120g) [zawiera mleko]

CZWARTEK[761 kcal]

I śniadanie:

[245 kcal]

Weka(35g) [zawiera gluten] z masłem(3g) [zawiera mleko], szynka wiejska(15g), papryka czerwona(10g). Kawa zbożowa(130g) [zawiera mleko, gluten]

II śniadanie:

[84 kcal]

Sałatka owocowa(150g)

Obiad:

[335 kcal]

Zupa marchewkowa z ziemniaczkami(230g) [zawiera seler, mleko]. Gołąbki bez zawijania z sosem pomidorowym(200g) [zawiera gluten, mleko], ogórek kiszony(30g) [zawiera gorczycę]. Kompot wieloowocowy(150g)

Podwieczorek:

[97 kcal]

Panna cotta (100g) [zawiera mleko]

PIĄTEK [703 kcal]

I śniadanie:

[217 kcal]

Płatki kukurydziane na mleku(100g) [zawiera mleko]. Chleb pszenny(20g) [zawiera gluten], masło(3g) [zawiera mleko], ser żółty gouda(15g) [zawiera mleko], pomidor(10g). Herbata malinowa(150g).

II śniadanie:

 [95 kcal]

Weka(20g) [zawiera gluten], masło(2g) [zawiera mleko], bukiet warzyw gotowanych z jogurtem(80g) [zawiera mleko].  Woda mineralna(100g)

Obiad:

[331 kcal]

Zupa dyniowa z grzankami(230g) [zawiera seler, mleko, gluten]. Kasza bulgur(60g) [zawiera gluten], gulasz wieprzowy(90g) [zawiera gluten],  surówka z selera(50g) [zawiera seler]. Kompot z owoców leśnych(150g)

Podwieczorek:

[60 kcal]

Ciasto marchewkowe(40g) [zawiera gluten, mleko, jaja]. Woda mineralna(150g)